Another day in Hong Kong - Reisverslag uit Kowloon, Hong Kong van Kim Geleijnse - WaarBenJij.nu Another day in Hong Kong - Reisverslag uit Kowloon, Hong Kong van Kim Geleijnse - WaarBenJij.nu

Another day in Hong Kong

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Kim

29 Juni 2009 | Hong Kong, Kowloon

Gisteravond zijn we na het internetten lekker teruggelopen naar het hotel! Goh wat is het hier 's avonds lekker! Overdag is het niet te houden zo broeierig, maar 's avonds:) is het heeeerlijk!

Terug in het hotel konden we allebei nog niet echt slapen, dus nog ff gedouched en toen met 'n boekje op bed! Viel toch eigenlijk best snel in slaap daarna! We wilden nog heel graag een wekker zetten, maar de telefoons stonden uit om batterij te sparen en de wekker van het hotel was gewoon stom tegen mij:(, en ja dan raad je het al he, half 1 werden we wakker!
Zo niet leuk! Maar goed, meteen uit bed gesprongen om te douchen en aan te kleden en der uittttt!
Beneden bij de balie van het hotel nog even gevraagd hoe we het beste naar Lantau Island konden gaan, want er waren dus meer mogelijkheden!
De concierge, aardige man, legde ons helemaal uit dat we het beste met de subway konden gaan en gaf ons een kaart van het eiland en de daarbijhorende metrolijnen. Super handig.
Onderweg naar de subway waren we natuurlijk heen onhandig op de kaart aan het kijken! Zo onhandig dat een Engelssprekende meneer zijn telefoongesprek onderbrak om ons de weg te wijzen. Hij vertelde ons precies waar we zijn moesten en toen liepen we er in een keer naartoe.

Nou zeg bij het metrostation hebben ze toch wat stoms. Je moet uiteraard een kaartje kopen, maar die kan je alleen kopen met muntgeld. Wij hadden dat dus weer niet! Overal waar je vroeg om te wisselen werd je weer weggestuurd. Uiteindelijk werden we naar de Customer Service gestuurd en daar konden we dan ein-de-lijk wisselen. Toen gauw een kaartje gezocht en op naar het perron. Dat was ook nog best wel een zoektocht. Alle metrolijnen gaan wel op kleur, dus het was uiteindelijk nog best makkelijk te vinden.
We stapten op bij Tsim Sha Tsui en moesten dan bij Lai King overstappen op een andere lijn. Die ging dan naar Lantua.
Onderweg kwamen we nog langs Sunny Bay, daar is Disney Land.. Helaas kon je daar niks van zien!
Je hebt hier wel overal airco! Dat is echt heerlijk! 'N lekker afkoeling na dat buiten lopen zeg!

Aangekomen op Lantua Island hadden we al snel gezien waar we heen moesten voor de Big Buddha! We konden zelfs kiezen hoe we er heen gingen. Of met de bus of met de kabel baan. Cable Car noemen ze dat hier. Marieke vond dat nog een beetje spannend maar ik heb haar overgehaald en toen gingen we met de kabel baan:).
Het was ook helemaal niet zo duur en het was eigenlijk ook niet echt druk.
Op de heenweg zaten we met 2 Chinese meisjes in het bakje. Niet echt met ze gesproken hoor, maar het was wel grappig. Onderweg naar boven stond er wel veel wind. Die bakjes zitten vol met gaten dus de wind waait er dwars door heen, niet echt gunstig voor je kapsel:P.
Boven aangekomen zagen we de Buddha al. Jeetje was zag dat er prachtig uit. We moesten alleen nog wel een flink stuk lopen voordat we daar eindelijk waren.
Toen we beneden aan de berg stonden (we waren al heel hoog in de bergen, maar de Buddha stond ook weer op 'n berg) Maar goed we stonden dus beneden aan die Buddha en toen moesten we toch een hoop trappen op! Ik geloof dat we wel 2 x een pauze hebben ingelast. Die druk van de bergen op je longen en de hoogte en inspanning, poeh heey! Dat was wel even heftig:P
Toen we boven waren hebben we wat water gekocht en een ijsje:) Maar het was er natuurlijk zo hotttt dat het ijsje gewoon uit je hand smelte:P
We zijn uiteindelijk helemaal niet lang boven geweest, maar we waren er wel heel erg van onder de indruk.

Rustig liepen we weer naar beneden. Uiteraard moesten we die trappen weer af, maar naar beneden is toch altijd beter dan omhoog, zeggen we dan maar he:).
Beneden aan die trap nog wat winkeltjes bezocht! Allemaal leuke souvenirtjes, maar we hebben ons ingehouden! Alleen allebei een t-shirt met I Love Hong Kong gekocht:)
En toen maar weer terug naar de Kabel baan! Dit keer zaten we met z'n 2en! Toch wat leuker, toch?!

Weer met beide benen op de grond gingen we terug lopen richting het metrostation.. Wij zijn Kim en Marieke niet als we dan toch ook nog even het winkelcentrum induiken.. En ja wel hoor, het was een outletcentre....... Aaaaaaaaaah! Dat is toch ZO fout!
Allemaal merk-winkels en dan spot goedkoop! We hebben ons uiteraard ingehouden, want met een backpack, tja daar kan gewoon niet zoveel in.. Dus Marieke had niks gekocht en ik alleen een petje bij Quicksilver!
Toen we uitgeshopt waren gingen we maar naar het metrostation, want we begonnen allebei toch wel trek te krijgen.
Wij dus weer geld gewisseld voor dat leuk automaat:P Dit keer gewoon bij een tentje waar ze noodles verkochten, die meneer deed dat wel heel lief en toen gauw een kaartje gekocht!
Marieke kocht natuurlijk weer een verkeerd kaartje:P Eentje voor senioren en kinderen... Maar ach, dat mocht de pret niet drukken!:P

Wij dus weer op zoek naar het goede perron en ja hoor, die hadden we al snel gevonden.
Staan we in die metro krijgen we het op onze heupen hoor.. Shit?! We zitten toch wel in de goeie!? Nee, we zitten niet in de goeie?! Kijken, kijken maar we hadden het goed hoor! Wij kunnen dat gewoon!:P Heel ander land, andere taal maar wij vinden wel de goede metro! Dat ging in Amsterdam een paar weken geleden toch wel anders:P Haha, daar ga ik verder maar niet op in ;)..

Na een tijdje moesten we ook weer overstappen en ook dit ging gewoon weer goed!
Vanuit het metrostation weer naar het hotel gelopen, dit met een klein omweggetje, maar uiteindelijk met kijk op de kaart ook dit weer gewoon gevonden.
Op de kamer nog even snel gedouched, omgekleed en der weer uit!

Op zoek naar een Chinees restaurant, want tja je bent in China, dan moet je wel echt ff gaan Chinezen toch!?
Wij zoeken en zoeken! Hadden we een leuke gevonden, kon je daar weer alleen met cash betalen.. En tja zoveel cash hebben we toch echt niet op zak! Volgende tent, weer het zelfde verhaal!
We gaven het op... Morgen gaan we naar Hong Kong Island en dan gaan we daar wel echt Chinees eten.
We zijn dus weer bij de Mac beland.. Zo fout! Het was niet eens lekker! We hadden een Crispy Mc Chicken, maar dat was echt vies. De patatjes en de cola waren wel erg lekker! Maar ach, het kostte ook maar 3 euro voor 'n heel menu! Komen we ook wel weer overheen:p

Hup de calorieen er weer aflopen want we gingen weer richting het internet cafe! Onderweg weer over star avenue op onze blote voeten, want tja 2 dagen op je birkenstocks voel je toch wel hoor!:O..
Komen we een man tegen met z'n Taiwan vrouwtje.. Heey Nederlanders.. Hij was zo blij dat hij eindelijk weer eens Nederlands kon praten , dat we helemaal niet van hem afkwamen.. Opzich wel leuk hoor! Hij woonde in Taiwan en moest elke maand het land uit om weer een nieuw visum aan te vragen.. Hij ging dus steeds naar Hong Kong voor een paar dagen en dan weer terug naar Taiwan en dan mocht hij daar weer een maand bivakeren.
Hij vertelde over zijn huis daar en over zijn leven. Over hoe hij daar terecht was gekomen! Het was echt heel leuk en voor hem ook want hij kon weer eens Nederlands lullen:P

Aangekomen bij het internet cafe gingen we daar zitten en tot nu:P..
Ik ga der maar weer eens een eind aan breien want iederee doet ongeduldig tegen mij, haha!

Tot gauw schatjes!
Morgen naar Hong Kong Island!
Verslag volgt snel!
xx

• 29 Juni 2009 - 15:31

Frans:

Leuk verhaal zeg, die big buddah lijkt me inderdaad mooi.
    Have fun en bon voyage richting aussie

X

• 29 Juni 2009 - 15:31

Eef:

Lieve Kim,

Super leuk om je blog te lezen:D En zal zeker de volgende blogs ook gaan lezen!!
    Heel veel plezier nog en doe voorzichtiog he;) Geniet vanavond lekker van jullie mc flurry;)
    En spreek je snel een keertje misschien wel op msn:D
    xx eef

• 29 Juni 2009 - 16:17

Ria:

Weer leuk geschreven!!

Geniet en doe voorzichtig!!

xx Ria

• 29 Juni 2009 - 17:40

Wybren:

dat verhaal over die metro in amsterdam lijkt me ook wel leuk:P

x

• 29 Juni 2009 - 21:00

Anneke:

ondernemende typjes
    haha tja dat hebben jullie toch maar weer even geflikt kus op naar de volgende belevenis

• 01 Juli 2009 - 17:39

Prissie:

Heel leuk verhaal kim ga nu het andere verhaal lezen. XXXX