My birthday in Australia
Door: Kim
Blijf op de hoogte en volg Kim
13 Augustus 2009 | Australië, Cairns
Het beloofde weer een mooie dag te worden toen we opstonden. Het was nog vroeg toen we gingen rijden dus nog een hele dag voor je hebben is een heerlijk gevoel.
Vanaf Cardwell naar Tully, zulke gekke namen hier. We zoeken het ook echt op :P
Daar stond de golden boot, een gigantische laars... Even mee op de foto en doorrrr.
Vanaf daar zijn we naar Mission Beach gereden. Een paar dagen geleden die tip van een benzinepomp mannetje gekregen dus we gingen er helemaal voor! Super mooi strand. Het is het plaatsje/strand wat erg bekend is met sky-diven. Toen we aankwamen landden er ook net een aantal mensen. Dit is iets wat ik echt nog wil doen in m'n leven. Het is best duur en daarom komt het er nu ook nog niet van.
Maar ooit ben ik het die uit dat vliegtuigje springt!
Even op het strand gezeten en doorrrrr, door naar Innisfail. Daar even ge-internet en toen ik op Facebook zat sprak ik Sally. Zij gaf ons uiteraard weer een geweldige tip. The Josephine Falls. Ingetikt in de TomTom en gaan met de banaan. Vanaf de plek waar je de auto kon parkeren was het 700 meter lopen:) wel te doen. We zijn hier ook nog wel bordjes tegengekomen met anderhalf uur lopen erop (weten jullie nog?). Toen we bij de waterval aankwamen waren er mensen aan het zwemmen. Via allemaal glibberige rotsen kon je het heldere water in. Super koud want het komt natuurlijk uit de bergen maar toch tot het besluit gekomen onze bikini's aan te trekken en er ook in te gaan.
Onze tassen en handdoeken hadden we op de rotsen gelegd toen we erin gingen (Ik zal toch echt mezelf niet zijn als ik me handdoek niet in het water liet vallen....)
We hebben even heerlijk gezwommen. Eenmaal door was het een heerlijke verkoeling. Gister waren we ook een stuk helder water tegengekomen. Super mooi, je mocht er zwemmen maar moest wel uit kijken voor bepaalde vissen en ik wou er echt in, maar het kwam er op dat moment niet van....
Na het zwemmen naar Bramston Beach gereden voor een camping. Geen stroom maar het was niet duur! Wel aan de oceaan dus we hebben nog even heerlijk op het strand kunnen zitten.
Zondag 9 Augustus
We konden vandaag iets rustiger aandoen want de check-out tijd was 10.30. We hebben heerlijk buiten ontbeten en zijn dus rond half 11 gaan rijden. Up to Cairns. Vlakbij Cairns nog een winkelcentrum ingedoken en erachter gekomen dat Cairns niet veel is.. Wat we tot nu toe gezien hebben dan. Maar ach het is pas zondag dus we ontdekken het nog wel!
Na het winkelen zijn we doorgereden naar Cape Tribulation. Althans dat was de bedoeling. We kwamen uit bij een Ferry terwijl het op de kaart toch echt geen eiland is?!
Toen maar teruggereden naar Wonga Beach. De eerste camping zat chock a block vol dus op naar de volgende. Meteen een heleboel informatie gekregen over Cape Tribulation. Je moet dus toch echt met die Ferry. 20 Dollar voor een retourtje dus dat valt wel mee, morgen gaan we dat dan ook doen.
Bij de camping even heerlijk op het strand gezeten. Het ultieme vakantiegevoel!
Maandag 10 Augustus
Vanmorgen om 6 uur opgestaan. Zo vroeg? Jaaaaa zo vroeg:). We zijn toen met een handdoekje op het strand gaan zitten en hebben de zon op zien komen. Super mooi! Binnen een uur was ie op en gingen we douchen en richting Cape Tribulation. 10 KM van de camping vandaan moesten we een stukje water oversteken met de Ferry. Dit was ook de enige manier om dat water over te gaan, een weg liep er toch echt niet naartoe.
In datzelfde water gaan we trouwens morgen een krokodillen safari doen;).
Maar goed, anyway, aan de overkant aangekomen moesten we nog zo'n 39 KM rijden voordat we daadwerkelijk bij Cape Tribulation waren. Wel onderweg nog gestopt bij een look out. Vanaf daar kon je heel mooi de verschillende Cape('s) zien. (Noem je dat zo?!)
Verder omhoog. Ja, want het was weer in de bergen. Omhoog, omlaag, het dappere campertje was weer blij met ons!
Gestopt bij Thorton Beach, prachtig! Wauw, zo mooi! Toen naar Cape Tribulation. Het hele plaatsje was eigenlijk alleen maar een strand. Wel mooi natuurlijk. Noah Beach was van de aardbodem verdwenen?! Op de terugweg een Peak gezocht die ook niet bleek te bestaan, althans de weg waar wij op reden liep dood....
Toch hadden we nog zin om in onze bikini op het strand te liggen en het was immers nog vroeg. Dus hup terug naar Thorton Beach en bakken. Ook nog even de Oceaan ingeweest. Alle Krokodillen verhalen even ach je laten en gewoon gaan! Super erg verbrand vandaag. Maar we willen bruin worden?!
Na het strand zijn we weer teruggereden richting de Ferry en toen zagen we het bordje hoor: Cape Kimberley. Ik moest natuurlijk wel m'n naam eer aandoen dus we zijn wezen kijken. 5 KM later kwamen we uit bij een strand uit een reisbrochure. Wit zand met zwart (heel gek) en palmbomen. Beautiful! Toen we terugliepen naar de auto hoorden we allemaal kabaal en geritsel uit de struiken komen. Marieke: 'Aaaaa, er loopt een heel eng, groot beest'. Ik kon m'n ogen niet geloven. We waren in de pre-historie beland. 't leek wel een dinosaurus maar in het echt was het een leguaan ofzo of een giga salamander:P.. Brrrr we zijn gauw de auto weer ingesprongen en terug gereden naar de Ferry.
Na de Ferry de Krokodillen Safari geboekt. Jeetje, mijn achternaam vinden ze hier echt moeilijk:P Unpronounceable, tongue twister... Ach joh zo moeilijk is het toch niet!?
Terug bij Wonga Beach besloten om weer naar dezelfde camping te gaan en daar hebben we nog even heerlijk gezwommen in het zwembad. Raad is! We komen nu steeds Nederlanders tegen dus we moeten nu echt uit gaan kijken wat we zeggen, hihi!
Dinsdag 11 Augustus
Wekker weer gezet want vandaag was een spannende dag. We gingen met een boot het water op om Krokodillen te spotten. En of we ze gespot hebben! Maar liefst een stuk of 6 kwamen er aan ons voorbij. Super leuk en helemaal dat het gewoon in het wild was. De tour-guide was ook erg leuk. Crocodille Dundee is er niets bij. Ook heeft ie ons op planten, bomen, bloemen en vogels gewezen. Erg slaapverwekkend uuuuhh indrukwekkend.
Die man had er echt wel oog voor want hij kon zelfs een slang aanwijzen die wel verdacht veel op een tak leek. Toen hij vertelde dat het wel eens voorkwam dat ze de boot inkwamen bleef ik toch maar op een 'veilige' afstand.
We waren natuurlijk wel weer het leukste van het stel.... Dacht bijna dat we bij een bejaarden uitje waren belandt.
Na anderhalf uur (wat echt voorbij vloog) stonden we weer aan wal en gingen we naar Cairns. Shoppingcentre want er moesten nog kadootjes gekocht worden. Hier hebben we zo lang (op blote voeten) rondgelopen. We hadden totaal geen tijdsbesef meer. Maar we moesten natuurlijk nog wel op zoek naar een camping. Terug maar naar Port Douglas want dat leek ons toch wel het leukst, vooral voor m'n verjaardag.
Onderweg zagen we mensen heel ver in de Oceaan gewoon lopen.
Het zag er zo gaaf uit, dat wilden wij ook. Auto langs de drukke weg, achter een touringcar, geparkeerd en op onderzoek uit. We moesten een steile helling af en kwamen toen bij een rivier uit. Aan de stapel slippers daarvoor was te zien dat je er doorheen moest. Ik weer met m'n grote mond ging voorop, Marieke was nog aan het afdalen bij de helling toen ik dus bij dat riviertje aankwam.
Aan de overkant waren dus 2 mensen 'bezig' tegen een boom. Raine noemt dat altijd heel netjes 'poeliepoelen'. Ik schrok me rot en gaf en gil en daardoor schrokken zij waarschijnlijk ook. Heb me gauw omgekeerd en heb Marieke weer mee de helling opgesleurd naar de auto.
In Port Douglas aangekomen was de camping vol. We konden wel op een 'temporary sight' staan zonder stroom. We hebben het maar gedaan, 'n plek van niks maar het is wel een super locatie hier.
Gauw omgekleed en de 'stad' in. Heerlijk rondgelopen en 's avonds weer terug de camper in.
We zitten trouwens he-le-maal onder de muggenbeten:(
Ook hebben we vanmorgen op de camping in Wonga Beach onze CD's gedoneerd aan een Nederlands gezin. Marco Borsato mag nu hun vergezellen. We kregen er een Grazia voor terug dus we hebben weer fijn wat te lezen.
Mam, nog van harte gefeliciteerd! xx
Woensdag 12 Augustus
JARIG!!:) Vannacht om 12 uur al gebeld door Mariella, Pap & Marie, Sander en Mama! Super leuk jongens, bedankt. Marieke had balonnen, slingers, toeters en een kaart met een reuzachtige button met: It's my birthday. Super leuk, bedankt vriendin! Toen nog even lekker geslapen en om 8 uur hier was het in Nederland dan ook eindelijk 12 uur. Mama belde met nog een hok vol visite dus dat was erg leuk:)
Hier op de camping heeft ook iedereen even staan kijken naar de oranje balonnen en uiteraard om me even te feliciteren.
Gauw gedouched en naar het stadje: taart halen! Terug op de camping alle 20 kaarsjes aangestoken (taart onder het kaarsvet en verbrande vingers, het is toch altijd wel handig als je ouders dat voor je doen he;))
Marieke zong een liedje, ik blies ze uit en deed een wens (die ik niet ga verklappen want dan komt ie niet uit he;)) Na het taart/cake eten (cake met spikkels en smarties, yummie!) zijn we naar het strand gegaan. Hier waren vlaggen dus we mochten zwemmen. :) Toch blijven de Krokodillen door je hoofd spoken. Losgelaten en heerlijk de golven ingedoken.
Lekker gezond, weer verbrand maar wel al een heerlijk kleurtje. Deze camping had ook weer een zwembad dus die hebben we ook even onveilig gemaakt. 's avonds de boulevard weer opgeweest en pasta/pizza gegeten. Je word hier alleen niet geserveerd. Je moet je eten aan een soort barretje reserveren en dan krijg je een buzzer mee. Als die afgaat dan kan je dus je eten gaan halen.
Na het eten nog wat gedronken in een bar met live muziek. Maar dit was zo belachelijk duur dat we het bij eentje gelaten hebben.
Ik heb een top verjaardag in het verre, warme Australie gehad. Bedankt allemaal voor de leuke smsjes, lieve telefoontjes en krabbeltjes op Hyves!
Tot volgende week
Dikke kus,
Kim
13 Augustus 2009 - 17:43
Anneke :
waar ben je het meest van geschrokken van de leguaan of het poeliepoele van die mensen beide kom je niet vaak tegen in het wild haHA KUS MAM
13 Augustus 2009 - 21:14
Wybren:
het begint volgens mijn een beetje op een strand vakantie te lijken of miet;)
(K)