Valentijnsdag in New Mexico - Reisverslag uit Albuquerque, Verenigde Staten van Kim Geleijnse - WaarBenJij.nu Valentijnsdag in New Mexico - Reisverslag uit Albuquerque, Verenigde Staten van Kim Geleijnse - WaarBenJij.nu

Valentijnsdag in New Mexico

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Kim

14 Februari 2009 | Verenigde Staten, Albuquerque

Zaterdag 14 Februari

Valentijnnnn, woohooo:P. Vandaag vroeg op gestaan want we zouden gaan ontbijten met de rest. Eerst ff lekker gedouched, het is een echt boerderij huis achtig iets, dus alles is oud en krakkemikkig, maar wel leuk:P. Toen ik terugkwam op m'n kamer na het douchen was m'n bed opgemaakt en lagen er Valentijnskadootjes op:) Een knuffeltje, die je op je pc kan aansluiten en dan is het een soort tamakochi (kennen we die dingen nog?!) en natuurlijk snoep. Erg leuk:). Toen de auto in naar Frontier, daar zouden we gaan eten. Wow, dat was me toch echt typisch Amerikaans. Het was net alsof ik in een film beland was. Je bestelde je eten en grote soda's o 9 uur 's ochtends (totally normal) en dan moest je wachten tot jou bonnummer op een groot bord verscheen. Als dat het geval was dan kon je je eten gaan halen. Verder zaten we aan lange cafetaria tafels met wiebelige stoelen, alles plakt en is goor en het personeel draagt van die vreselijke uniformen. Kortom: 'geweldig'. Lekker orid:P.

Vanuit daar gingen we richting Santa Fe. We zouden eerst met de trein gaan, maar die vertrok of al om 6.20 of pas om 11.20 dus dat had neit zoveel zin.
Santa Fe was ronduit vreselijk. Overal waar je keek zaten er 'Indianen' met kleedjes troep te verkopen. Tuurlijk wel leuk om een keer gezien te hebben maar ik zal er niet snel een tweede keer naartoe gaan. Het is echt zo'n artsie stadje. Je ziet overal kunstgalleries enzo. Verder hebben we er gewoon wat rondgelopen.
Nog de kerk ingeweest, wat absoluut prachtig was. De hele buitenkant van de kerk was in plastic gehuld vanwege renovatie en ook binnen stonden overal steigers. Wat rondgelopen en in een klein hoekje heb ik een kaarsje voor Oma Drieman gebrand, al m'n kleingeld geloosd en toen gingen we weer naar butien. Naast de kerk was een klein parkje waar nog een klein beetje sneeuw/ijs lag van een paar dagen geleden dus de kids gingen daar even spelen.
Het was trouwens superrrrr koud, we hadden zowaar onze winterjassen en de hele heutemeteut weer aan.

Toen weer terug in de auto want we hadden het echt gehad! Terug naar Albuquerque. Daar was iedereen ondertussen ook alweer thuis. Gezellig samen koken en rustig aan druppelde de hele familie met aanhang en vrienden weer binnen. Ze drinken hier allemaal hetzelfde: een mexicaans soort bier in een blikje met limoen erin geprop, zout en rode hete saus over de hele bovenkant van het blikje. Heel apart:P.
Maar goed, het was weer een super gezellige avond. Darryl's vriend was er ook nog en hij komt uit Duitsland dus we konden een beetje praten in 'onze' talen.

Eind van de avond, Darryl had m al aardig zitten, aan de hoeveelheid stukjes limoen in z'n glas te tellen, zegt ie opeens: Who knows what a diggydo is? A what? Niemand had ook maar enig idee, dus hij zei het: That's when your tummy is sticking out further than your diggydo....

Whaaaaaaaaaa, je kon serieus iedereen opvegen, ge-wel-dig.
Rond 11 uur gingen we terug naar het huis en Bobbelina reed natuurlijk terug!
Camryn ging dit keer met ons mee terug en sliep gezellig bij mij in bed. Liggen we daar half slapend zegt ze opeens: There is a huge big man standing in the room. HUH?! Camryn you're freaking me out. Ha ha, just kidding.
Dat was dus niet grappig:P.

En weer heeeeerlijk geslapen :)

• 17 Februari 2009 - 20:54

Wybren:

zo gek eigelijk krijg vandaag in 1 x alle mailtjes van je verhalen ook van een paar dagen terug:S