On the road again
Door: Kim
Blijf op de hoogte en volg Kim
10 Juli 2009 | Australië, Sydney
Uiteraard was het weer een hele battle om de goede trein terug te vinden.
Na een paar mensen gevraagd te hebben zaten we uiteindelijk veilig en wel in de goede trein terug. Vanaf het Hampton Station liepen we naar het werk van Pauline. Ze werkt 2 avonden in de week in een drankwinkel -> The Finest Drop. Daar hebben we even gewacht tot haar dienst afgelost werd en toen gingen we lekker naar huis. 's avonds aten we Marokaans, geen idee meer hoe het heette, maar het was wel lekker. Als toetje hadden we 'n Portugees kwarktaartje made by the buurvrouw dus van alles wat!
Na het eten hebben we de hele avond voor de TV gezeten om eindelijk de begravenis van Michael Jackson te kijken.
Donderdag 9 Juli
Vanmorgen was het de planning om lekker vroeg op te staan maar het kwam er niet echt van. (what's new?!)
Pauline had een kaartje voor ons getekend van Hampton & omstreken zodat we dat vandaag konden verkennen.
Als eerste bracht ze ons naar het Brighton Beach Station. Dit scheelde een paar Dollar met het Hampton Station dus we hebben weer bespaard vandaag. Aangekomen in de stad zijn we direct met de tram naar the Victoria market gegaan om weer lekker te shoppen:). En of we dat gedaan hebben! Echt leuke dingetjes gekocht vandaag.
Na de markt zijn we weer met de tram naar Flinders Station gegaan en zijn daar naar 'n soort VVV geweest om informatie in te winnen over Victoria etc.
Daarna hop weer op de trein naar Brighton Beach.
Lekker over het strand gelopen, super leuke foto's gemaakt en kilometers terug gelopen naar het huis.
Daar lekker Burrito's gemaakt en gegeten! We hadden nog kado's voor Pauline en Steven gekocht. Voor Pauline een muts (zo een die wij ook al hadden gekocht) en 'n schort voor Steven. (1 met Australische vlaggen erop want hij had er al 1 met de Nederlandse vlag;))
Na het eten hebben we nog 'n posum gezien (een soort Australische eekhoorn) dus dat kunnen we ook al op ons lijstje afvinken hihi.
Ooook kwamen we erachter de we toch de 19e terugkomen en dan heb ik nog lekker 2 daagjes om bij te komen van de Jetlag voordat ik weer aan het werk ga!
By the way moeten we wel 2 x overstappen.
Cairns - Brisbane
Brisbane - Hong Kong
Hong Kong - Amsterdam
Maarrrr daar denken we nu totaal nog niet aan!
Vanavond nog wel gezellig Grey's Anatomy gekeken! Tsjonge ze zijn hier al zoveel verder. Spannendddd!
Vrijdag 10 Juli
Vanmorgen waren we niet vooruit te branden. Jullie zullen wel denken... Wat een stelletje luie meiden! Maar nee, echt niet hoor! We gingen gisteravond echt pas om 2 uur slapen ofzo! En tja, de wekker ging om 8 uur alweer! Om half 9 gingen we der dan eindelijk uit, dat is toch al een hele vooruitgang in vergelijking met Hong Kong toch?!:)
Na het douchen de kamer opgeruimd want 2 meiden, tja dat gaat gewoon niet, wat een troep :P..
We hebben 't wel super gehad hier bij Pauline en Steven! Nog bedankt voor de gastvrijheid en de gezelligheid! Na het ontbijt gingen we weer de weg op! Als eerste nog even langs Han, Pauline's vader! Ook familie dus! Super leuk om hem ook eens te zien!
Zo zie je ook eens hoeveel de Geleijnses eigenlijk op elkaar lijken!!!
Er kwam ook nog een postzegelvriend van hem langs dus we hebben ze niet lang daarna alleen gelaten en zijn verder gegaan!
Eerst even gestopt voor lunch want we kwamen alweer om van de honger. Daarna was het dan echt zover, we gingen richting Sale!
Onderweg hebben we heerlijk meegezongen met onze nieuwe cd's. Steven had een stapel cd's voor ons gebrand want we hadden dus 'n cd speler in de Camper :), Marco Borsato, Michael Jackson, Hairspray, Jack Johnson.. Tjonge je kan het zo gek niet bedenken of wij hebben het nu :).
Zo met 'n lekker muziekje aan gaat de tijd ook veel sneller, dus voor we het wisten waren we al bijna in Sale.
Eerst maar even gestopt om te plassen en toen sprak een meneertje ons aan! Hello, ik zag jullie onderweg al op de weg, waar komen jullie vandaan, waar gaan jullie heen blablabla!
Gelijk komen al die waarschuwingen van de ouders in je hoofd op.. Wat wil die, waarom praat ie tegen ons.. Maar, we hebben leuk met hem gepraat en hij zei ga maar naar het toilet en als jullie dan terug komen heb ik nagedacht over 'n leukere plek om heen te gaan dan Sale.
Nou toen we terugkwamen kwam ie met z'n kaart hoor. Lake Entrance, daar moeten jullie heen. Dat is nog ongeveer 2,5 uur rijden hier vandaan maar als jullie nu gaan dan ben je er voor het donker word.
Nou goed, wij dat dus gedaan. Steven had die naam ook al op 'n briefje gezet voor ons, dus we gingen maar door!
Marco Borsato hield ons company, dus kon niet beter!
Rond half 5 waren we daar:) Camper neergezet en ook voor de 1e keer de tafel en stoelen eruit gehaald! En ja hoor we gingen koken. Nou ja, opwarmen... We hadden wel het gasflesje en gasstelletje eruit gehaald en daar hebben we spaghetti uit blik op opgewarmd, hihi! Met 'n cracker was dat toch 'n hele maaltijd.
Daarna afgewassen en boodschappen gedaan en nu zitten we even lekker warm in de plaatselijke videotheek:).
Morgen gaan we weer voor 10en de camping af en dan gaan we door naar Eden... We weten nog niet of we daar al gaan overnachten of dat we doorrijden naar Canberra, the captil van Australie...
Jullie horen het gauw genoeg:)
Dikke kus!
Sander:
Zoals beloofd een reactie: Weer een leuk avontuur! -
10 Juli 2009 - 18:03
Prissie:
super zeg!! Dat kwark taartje klinkt lekker!
Miss you -
11 Juli 2009 - 09:13
Wybren:
ow ik ben dus niet de enige die lui in zijn vakantie is en veel slaapt:P
Xx -
11 Juli 2009 - 20:20
Anneke:
marokaans,portugees toetje,burrito,s,spaghetti zelfs jullie eten is al een hele reis hihi geniet er van meiden dikke kus -
22 Juli 2009 - 11:43
Marcel:
Heeej Kim:D!
Vroeg opstaan? Nee dat kennen jullie niet echt;) haha:P Beterrr dat jullie nu eindelijk wat muziek hebben voor onderweg:D Hebben jullie nadat jullie bij Lake Entrance waren nog last gehad van die ene gast? Ik hoop het niet! Maar wat hebben jullie met spaghetti:P???
Kusssss!