Yeah Sydney Baby - Reisverslag uit Sydney, Australië van Kim Geleijnse - WaarBenJij.nu Yeah Sydney Baby - Reisverslag uit Sydney, Australië van Kim Geleijnse - WaarBenJij.nu

Yeah Sydney Baby

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Kim

15 Juli 2009 | Australië, Sydney

12/7

Wat een kou! Niet normaal! Vandaag dus maar weer gewoon een lange broek aan. We gingen als eerst naar de stad Canberra zelf. En ja we moeten 'iedereen' toch maar gelijk geven, niet veel aan! Een stel gebouwen, veel art gallery's en een winkelcentrum waar we toen maar ingedoken zijn.
We hadden trouwens bij de camping nog wel onze 20 Dollar teruggekregen. (Het chagerijnige meisje mocht waarschijnlijk een dagje uitslapen ;))

We hebben maar snel Canberra verlaten om naar Batemans Bay te gaan. Wel weer een stukje terug maar ach, we hebben tijd zat en volgens Steven was het een aanrader.
Het was niet al te ver rijden dus toen we daar aankwamen hadden we nog tijd zat om er heerlijk rond te lopen. Het was weer schitterend weer. Lekker zonnetje met een fris briesje. Daar hebben we aan de waterkant gezeten en even boodschappen gedaan. Bij de Aldi, jaaaaaaaa, die hebben ze hier ook ;). We hebben frisdrank en Rose gekocht, moest ik gewoon me ID laten zien he, voor die Rose dan he;).
Daarna gingen we maar opzoek naar 'n camping.
We kwamen terecht bij de YHA, Youth Hostel Australia. De eerste dagen in Adelaide verbleven we daar ook in maar deze had er ook een camping bij, ideaal dus;).
Iedereen is heel vriendelijk maar het zijn alleen maar ouwe mensen hier die we tegenkomen.
Backpackers, waar zitten jullie????

Op de camping werd het toch al snel weer koud dus zijn we het toiletblok ingedoken. Daar heeft Marieke m'n haar geverfd. Hahah, we hadden de grootste lol en iedere keer als er iemand binnenkwam sloeg ik op de vlucht. Maar goed, dat is dus ook weer gebeurd:).

Daarna zijn we de camper weer ingesprongen en hebben we lekker lang liggen kletsen en gieren van het lachen.
Uiteraard onder het genot van 'n Rose'tje. Wat zeg ik? We hebben de hele fles soldaar gemaakt..
OOPS!

14/7

Vanmorgen werden we gewekt door een haan. Onze nieuwe wekker en het werkte! We werden allebei in een keer wakker. Die houden we erin! We waren dus ook al lekker vroeg op pad (lees: half 10).
Onderweg naar Kiama zijn we een paar keer de weg afgegaan om bij de oceaan en z'n mooie stranden te kijken. Dit vond de TomTom niet altijd even leuk en we hebben al een paar keer de grootste ruzies met haar gehad: ''Ach, hou toch je bek''.

Onderweg dus gestopt bij Jervis Bay en bij een historische vuurtoren (die er achteraf niet eens meer stond). Hier kwamen we door een onverharde weg met diepe kuilen. Ja dat is geen pretje als je 8 KM heen en 8 KM terug in z'n 2 moet rijden met je koppeling constant in.. Grrrrr, wat een gedoe!

Aangekomen in Kiama zijn we eerst nieuwe Rose gaan halen en toen zijn we een camping gaan zoeken. Aan het strand! Beter kon niet. De campingeigenaren waren ook erg aardig. We mochten zelfs onze eigen plek uitzoeken. Die man vroeg van alles over onze trip en we hebben even leuk met hem staan praten. ''We love the Dutch''.

Toen de camper en alles stond hebben we onze korte broek aangedaan en zijn we met een handdoek op het strand gaan zitten.
Stokbroodje met brie, roseetje. Dit was het ultieme vakantiegevoel.
Toen de zon onder was zijn we teruggegaan naar de camper om later tot de conclusie te komen dat onze bekers nog op het strand stonden.
Pikkedonker buiten, maar je moet ze toch gaan halen... Brrr, heel koud op onze slippertjes, in pyama met een zaklamp het strand weer opgegaan. En ja hoor, we hebben ze gevonden:).
Toen weer lekker warm in de camper waar de Rose alweer op ons wachtte:P..

15/7

Vanmorgen konden we uitslapen! Maar dat hebben we eigenlijk niet echt gedaan. Het weer was lekker dus we gingen er al op tijd uit.
We mochten zelf weten hoe laat we de camping verlieten, want het was zo rustig.. Bij de anderen moesten we steeds voor tienen uitchecken!
Maar goed, wij dus gedouched, onze korte broeken weer aangetrokken en toen weer op pad.
Sydney werd vandaag ons einddoel maar eerst zijn we nog een paar keer bij andere plaatsjes gestopt. We moesten natuurlijk eerst nog kijken bij de Kiama Blow Hole, maar helaas was het niet spectaculair want het water was niet wild. De bedoeling is dus dat het water uit een gat omhoog spuit door de golven etc. Verder heb je hier prachtige stranden waar we steeds een kijkje gingen nemen.
We reden als eerste naar Wollongong en daarna door naar Bulli. We zijn steeds uitgestapt dus om die stranden en plaatjes een beetje te bekijken.

Het heeft ook weer veel leuke foto's opgeleverd! Dus daar is het ook nog goed voor!
Het rijden in de stad is alleen wel verschrikkelijk! We kwamen een tunnel uit en toen moest je tol betalen. Althans dat begrepen wij van de borden. Wij stonden dus bij zo'n onbemand loket en ik snapte er helemaal niks van.
Dan maar op de help knop drukken en wachten wat er kwam.
Achter ons begonnen al allemaal auto's te toeteren, dus toen zijn we maar door gereden.. F&*^% die toll!

Aangekomen in de stad hebben we de auto ergens geparkeerd en zijn we een stukje gaan lopen. Wat een grote stad, wat een hoge gebouwen! Poeh!
We gaan straks naar Johan, een collega van Marieke's vader!
Vanavond is er een Rugby wedstrijd op TV tussen Queensland en New South Wales.. Dus die gaan we kijken! Erg spannend!
Ennnnn nog een nieuwtje, we hebben kaartjes voor zaterdag.. Waarvoor? Voor hockey! De Nederlandse hockey dames zijn in Sydney en spelen zaterdag een wedstrijd tegen Australie!:) Wij zijn daarbij!:) En nog bij 2 andere wedstrijden van China, Duitsland, Argentinie en nog eentje! Even vergeten!

Hebben er super veel zin in en uiteraard houden we jullie weer op de hoogte!
Dikke kus!!

Kim

• 15 Juli 2009 - 07:42

Diana:

Hoi Kim,

Hier de moeder van Genio en Aris.(en tante van Danny)
    Ja, ook ik lees je blog, eerst altijd die van Marieke en dan die van jou, erg leuk!
    Wat geweldig dat jullie naar de hockeydames gaan, Genio heeft jaren op hockey gezeten , vind het nog steeds een leuke sport.
    Veel plezier zaterdag!

groetjes van Diana

• 15 Juli 2009 - 08:27

Bwuce:

Don't forget your free lunch sheila

• 15 Juli 2009 - 09:09

Lars:

hey kimmie

klinkt allemaal erg leuk, lekker op de camping met een rosetje erbij;) die zijn daar dus goed te doen.
    Wel hard juichen he voor de nederlandse hochey meiden!

Dikke kus L

• 15 Juli 2009 - 21:21

Anneke:

wie is toch die rose is dat een liftster en blijft die de hele vakantie bij jullie?
    jullie kunnen het wel goed met haar vinden he
    haha hihi

• 17 Juli 2009 - 01:01

Wybren:

beetje laate reactie:P
    maar blij het oneerlijk vinden dat jij naar die wedstrijden gaat;)

xx

• 19 Juli 2009 - 13:56

Prissie:

wat ontzettend leuk zeg!! Ik hoop dat je me adres hebt gekregen voor een kaartje. Ik hoop dat het gezellig was en dat jullie de nederlandse meiden goed hebben aangemoedigd. (K)

• 22 Juli 2009 - 11:48

Marcel:

Logisch dat je je ID moest laten zien, zou ik ook naar gevraagd hebben als iemand 20 flessen rose komt inslaan:P:P

Ik keek btw naar die hockeywedstrijd (onbewust, je weet wel tijdens het eten enzow) en opeens kom ik erachter dat jullie daar natuurlijk ook zaten:D Haha heb jullie niet gezien, hadden jullie niet ff iets kunnen doen om op te vallen:P?

Kusssss!