Kamperen, Kreperen en een Queensize bed!!
Door: Kim
Blijf op de hoogte en volg Kim
05 Juli 2009 | Australië, Geelong
Jahaaa! Half 3 mochten we 'm dan eindelijk meenemen:).
Max, the camperguy, liep nog even mee en samen met hem deden we een check voor de beschadigingen etc. van het voertuig.
Omdat we zo'n tijd hadden moeten wachten kregen we 2 campingstoelen, 'n tafel, 'n heater fan en 'n survival pakketje gratis en voor niets erbij.
Ook hoeven we de camper niet met volle tank af te geven dus dat scheelt toch allemaal 'n hoop!
Ik had de eer om te beginnen met rijden en ik moet zeggen dat het wel even wennen is hoor! Je stuur zit natuurlijk ook aan de andere kant en het is gewoon vreemd om aan de linkerkant van de weg te rijden.
We zijn direct gaan touren, nog wel even gestopt om boodschappen te doen, maar daarna direct doorgereden.
We kwamen er dus ook al snel achter dat de TomTom wel praat!
Volgens de mevrouw van de winkel was dit niet het geval, meevallertje dus:).
Onderweg was het wel erg slecht weer, veel regen en wind, maar opzich toch wel te doen.
Staat na vandaag ook nog maar 75 KM op de teller. Rond 4 uur zagen we een bord langs de kant van de weg met Camping, bij Murray Bridge, en aangezien het hier al best wel vroeg donker wordt besloten we het te doen.
De Camping was vrij klein maar wel leuk. We mochten zelf een mooi plekje zoeken en hebben meteen onze spullen ingedeeld. Dat houdt in: het bed uitgeklapt en onze tassen op het aanrecht gelegd, de slaapzakken uitgerold en onze kussens neergelegd.
Toen zijn we heerlijk gaan douchen, dat mocht ook we1 na zo'n dag, haha. Als avondeten hadden we een broodje met Nutella! Tjonge jonge, je moet wat he(A).. Het is zo jammer dat het regende want ik had best wel willen gaan staan met ons kookstelletje, maar helaas!
We hebben bij de supermarkt ook nog Noodles en Mac&Cheese ingekocht, dus ik ben benieuwd!!!
Zaterdag 4 Juli
Onze eerste nacht in de Camper. Wat een avontuur:P. Opzich wel lekker geslapen maar zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens!!!!
Rond 9 uur gingen we eruit en hebben we eerst alles een beetje rechtgetrokken. Wel besloten het bed gewoon uitgeklapt te laten want daar duiken we vanavond toch weer in.
Half 10 gingen we de weg op richting Kingston.
Onderweg was er 'n stop met 'n pelican view. Wij der uit want tja dat wilden wij wel is zien. Het was uitgestorven, we waren de enigen. Vanaf de plek waar we de Camper konden parkeren was het 10 minuten stevig doorlopen.
Halverwege gaven we het op. Het regende zo hard, het waaide en het was echt koud.
Wel hebben we onze eerste Kangaroo's gezien. Een paar dode langs de kant van de weg:( en 1 levende, 'n springlevende!:) Marieke zag 'm tijdens het rijden en toen heb ik de Camper gekeerd, we waren toch in the middle of nowhere en alleen op de weg, en toen hupte hij zo voor de auto langs:)!
Toen zijn we weer teruggekeerd en verder gereden.
Verder zagen we in de verte een aantal struisvogels staan en vond 'n soort roofvogelachtig beest het leuk om vlak voor ons raam er tegen aan te vliegen! Even schrikken maar verder gelukkig niks aan de hand!
Toen we vlakbij Kingston aan het tanken waren was het nog best vroeg en hadden we beiden nog geen zin om al naar een camping te gaan. Het regent de hele tijd en om dan op een camping in de camper te gaan zitten, nee dat zagen we niet zo zitten!
Dus besloten we om door te rijden naar Portland. Dit ligt in de staat Victoria.
Toen we dit nieuwe stuk inreden was er ook meteen een nieuwe tijdzone, een half uurtje erbij:) dus nu 8 uur tijdsverschil met Nederland.
Na een paar uur van flinke regenbuien, regenbogen en veel wind kwamen we aan bij de kust.
Prachtige blauwe oceaan:)
Bij de weg stond dat er naast de weg 2 campings waren en aangezien het al half 5 was besloten we op 1 van die 2 neer te strijken!
Camping 1 zag er vreselijk uit, vieze ouwe caravannetjes dus we besloten een kijkje te nemen bij de volgende. Toppie:)!!
We werden aardig maar een beetje streng ontvangen maar verder alles mooi en schoon. We zitten aan een heus strandje maar helaas is het koud en regent het nog steeds.
Als eerst hebben we de camper geparkeerd en zijn we gaan douchen. Toen was het toch wel zo'n beetje tijd om te gaan eten. Ze hadden een Campingkitchen met alles erop en eraan! Dus dat scheelde weer, niet weer broodje pasta haha!
We gingen Mac&Cheese maken! Uiteraard helemaal verkeerd dus het was niet te vreten. Tijdens het eten begon Marieke opeens te gillen: Aaaaaaaaaaahhhh, 'n muis!!!! Bleek er dus achter mij op het aanrecht een muis te lopen!
Gadverdamme! Lekker zo'n Campingkitchen haha,! We wisten niet hoe snel we daar weg moesten komen.
Morgen gaan we richting The Great Ocean Road en hopen we dat het steeds een beetje warmer gaat worden!
Zondag 5 Juli
Heerlijk geslapen vannacht! Alleen 'n heel klein nadeeltje: we liggen natuurlijk op kussens maar op het gedeelte waar ik dan net lig kan je ertussen vallen haha, maarrr dat is dan ook echt het enige;)..
Rond half 10 reden we van de camping af richting het stadje Portland. We zaten er net buiten, dus we waren er zo. Uiteraard was alles dicht vandaag want het is zondag. We hebben toen dus alleen was Orange Juice en spagehetti in blik gehaald bij de plaatselijke supermarkt en zijn toen weer verder gaan rijden.
Ons volgende stadje werd Port Fairy. Het was ongeveer 70 KM rijden dus dat was wel te doen. Daar aangekomen wouden we het strand wel even op.. Helaas was het vloed dus dat ging n-n-n-niet lukken ;).
Dan maar weer verder... En ja! Niet veel later zagen we bordjes met The Great Ocean Road. Yeah! Daar deden we het voor. Dus dat gingen we1 dan vandaag ook maar doen. Het is iets minder dan 100 KM en heel vaak heb je viewing points waar je even kunt stoppen om te kijken en om uiteraard een heleboel foto's te maken.
We waren toen nog niet bij de 12 Apostellen (het zijn er nu nog maar 8) geweest maar we konden ze al wel steeds zien in de verte.
Toen we verder reden langs de zogenaamde Great Ocean Road kwamen we langs nog zo'n viewing point (we hadden er al 'n paar gehad), die sloegen we toen over omdat we te snel reden om nog af te slaan en we nou toch wel eens die Apostellen wilden zien.
En ja.. Toen kwam er maar geen uitkijkpunt meer:( Marieke zei onderweg nog wel 'voor de grap': '' Hee kijk 'n Apostel:P''. Maar goed, op 'n gegeven moment kwamen we bij 'n tankstation en ben ik colaatjes gaan kopen en serieus dat hele tankstation stond vol met souvenircrap met de 12 Apostellen erop.
Laat ik dan toch maar weer even zo briljant zijn om die mevrouw achter de kassa te vragen waar die beruchte dingen zijn.
''On the end of the road to the left and then 5 minutes''.
Oh yeah, weer terug dus! Haha, die grap van Marieke was dus eigenlijk heel goed gezien;).
Wij dus weer terug en toen hebben we toch wat moois gezien, jongens!
Al benieuwd naar de foto's? Hihi..
Poeh, wie weet hoe het af had kunnen lopen als we geen dorst en zin in 'n colaatje hadden gehad?! Who knows;)
Na al dat moois gingen we op weg naar Geelong. Daar woont Deb, 'n collega van m'n vader. Ik had haar vanmiddag al gesmst en toen belde ze of we zin hadden om morgen te komen lunchen. Ja dat wilden wij wel. Het idee om in een huis te zijn, sprak ons wel aan. Wat later kregen we weer 'n sms. Of we niet die avond mee wilde eten. Het maakt niet uit hoe laat we dan kwamen want ze waren een Football wedstrijd aan het kijken.
Vonden wij ook een goed plan maar we vroegen haar wel nog even of er 'n camping in de buurt was.
En toen kwam er een sms wat uit de hemel kwam vallen!
''We can make room for you''!
Hallelujah, een bed:)
Aangekomen in Geelong kon de GPS het huis niet goed aangeven dus hebben we een paar keer doelloos in het rond gereden.
Toen Deb maar gebeld en die stuurde haar zoon Alex toen naar buiten, :).
Ze hebben een prachtig huis en we konden de camper mooi voor de deur kwijt. Deb & Nick hebben 2 zoons: Matt & Alex. Matt's vriendin was er ook: Karen.
Wij sliepen in de kamer van Alex, in een queensize bed onder 'n simpsons dekbed:)!
We aten Risotto met kip en als toetje iets echt Australiaans! Was lekker allemaal:)
Pap, echt leuk! Door jou kom ik bij allemaal zulke leuke mensen terecht:) Thanks!
06 Juli 2009 - 22:27
Wybren:
kom maar op met de foto´s;) -
22 Juli 2009 - 11:29
Marcel:
Heeej mop!
Een muis? Hahaha lekker dan:P Die kan je ook eten he;) Maar zoals beloofd, eindelijk reageer ik weer op jullie blogs:P Ik ga niet op alle nieuwe blogs reageren, want die zijn al van een tijdje terug, maar wel op een paar:P Wel mazzel dat je vader zoveel mensen kent in het buitenland, komt altijd van pas;) Maar ehmz Spaghetti in blik??? IewlXD:P Lijkt me echt niet te vreten:P Ik hoop btw dat jullie foto's hebben gemaakt van de kangoeroes, want die wil ik wel zien:D
Naja ik ga weer door naar de volgende blog:P Kussss(L)